HAKKIMIZDA
Gençlerin dinamizmi kararlılığı ve azmi ile Sağlık Turizmi sektörün de aktif olarak rol alabilmek adına 20 Aralık 2018 tarihinde kurulmuş olan GENÇ SAĞLIK TURİZMİ DERNEĞİ önümüzdeki yıllarda adından söz ettirebilmek için çok büyük projelere imza atacaktır.
MİSYON
Sağlık Turizmi alanlarında faaliyet gösteren bölgesel ve yerel işletmeleri ve hedeflerini tanıtmak ve desteklemek, ülke ve bölge ekonomisine katkıda bulunmak yalnızca bulunduğu ülke veya bölgede değil tüm dünyada tanınan bir marka haline gelmek. Yenilikçi bir dernek olarak, geleceği şekillendirme arzusu ve insanlığa faydalı olan yenilikler üretme konusundaki kararlılığın arkasında durmak, insan odaklı hizmeti temel almak, tüm kalite planlarını insan memnuniyetine dayandırmaktır.
VİZYON
Türkiye’nin dünyadaki en çekici ve güvenilir Sağlık Turizmi destinasyonlarından biri olarak geliştirilmesi ve büyümesini sağlamak.Sektörümüzde uyguladığımız sosyal sorumluluk ilkeleri ile uluslar arası alanda belirleyici olmak. Ulusal ve uluslar arası platformda Türkiye’yi temsil eden bir stkkonumunda olmak.
HEDEFLERİMİZ
Sağlık sektöründe yer alan kurum ve kuruluşların ve bu alana ilgisi olan kişilerin sağlık turizminiprofesyonel anlamda öğrenmelerini sağlamak bu konudaki farkındalığı artırmak ve yetişmiş personel ihtiyacının karşılanmasını sağlamak maksadı ile eğitimler organize etmek.

Yurtiçi Ve Yurtdışı Tanıtım Çalışmaları
Dünyada hızla büyüyen ve gelişen sağlık turizmi sektöründe Türkiye’ninde hak ettiği yere gelebilmesi ve mevcut potansiyelini daha verimli kullanabilmesi için yurtiçi ve yurtdışında yapacağımız etkinlikler ile tanıtım ve işbirliği organizasyonları yapmak.

Konferans, Seminer ve Kongreler
Sağlık turizmi alanında uluslararası destinasyonlarda belirleyici olmak, akademik anlamda tüm gelişmeleri takip etmek ve fikir alışverişlerinde bulunabilmek maksadıyla yurtiçinde ve yurtdışında kongre, konferans ve seminerler düzenleyerek Türk sağlık sistemine katkı sağlamak.

Sosyal Sorumluluk Projeleri
Sağlık turizmi sektörünün yanı sıra Türk halkının yardımsever ve hoşgörü sahibi olmasını da dikkate alarak ülkemizi uluslararası arenada sadece sağlık alanında değil toplumsal ve sosyal sorunlara çözüm üreten ve projeler geliştiren bir STK olarak temsil etmek. Sosyal sorumluluk bilincine sahip olmamız bizi kız çocukları, ev hanımları, mülteciler, engelli bireyler ve toplumdan ayrıştırılan gruplar gibisosyal hayata dahil olmakta zorlanan ya da sosyal hayata dahil edilemeyen gruplar için gerekli sosyal statüye sahip olabilmelerine yardımcı olmak ve hayata dahil etmek için projeler üretmek.

Çalıştaylar
Türkiye’nin genelinde sağlık turizmi alanında var olan ama potansiyeli keşfedilmemiş ya da potansiyelini açığa çıkarmakta zorluk çeken bölgelerde yerel yönetimlerle birlikte her kesimden insanı bir araya getirerek çalıştaylar düzenlemek. Böylece sağlık turizmini ülkenin geneline yaymaktır.

Eğitim